Tuesday, January 12, 2016

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΠΟΡΟΦΥΛΑΞΗ 16/1 ώρα 11:30



Οι σπόροι ταξιδεύουν... κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά

Μαζεύουμε ελιές,
κλαδεύουμε και ενημερωνόμαστε για την κομποστοποίηση,
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου,
στα Εξάρχεια,
το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώρα 11:30

 Ο χειμώνας έχει έρθει και είναι καιρός να συλλέξουμε τους καρπούς από τις ελιές που μεγαλώνουν στο κατειλημμένο parking - πάρκο Ναυαρίνου, ήδη από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στην καρδιά της πόλης, στη γειτονιά των Εξαρχείων. Αντιμετωπίζοντας την κρίση και τις αντιφάσεις της, φέρνουμε τις αγροτικές δραστηριότητες στον αστικό χώρο, μαζεύουμε συλλογικά τους σπόρους και τους καρπούς της εξέγερσης και αναδεικνύουμε τις αξίες της αυτοοργάνωσης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μέσα από τη συλλογική δράση.
 Όπως συνηθίζεται ακόμα στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, η συγκομιδή της ελιάς είναι παραδοσιακά ένα γεγονός που απαιτεί και συγκεντρώνει την υποστήριξη της κοινότητας καθημερινά. Έτσι, και η συγκεκριμένη εκδήλωση στο πάρκο εντάσσεται σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι υπάρχουσες κοινότητες της πόλης και να δημιουργηθούν νέες, μέσα από το κάλεσμα σε άτομα και συλλογικότητες για να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεργατική δράση.

Ετοιμάσαμε τα χτένια και τα λιόπανα και σας περιμένουμε!

 Η εκδήλωση είναι η πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες σποροφύλαξης Αττικής  ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ  https://sporoistinpoli.wordpress.com, ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα μας για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.
 Στο Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής συμμετέχουν οι ομάδες: Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος - Ανταλλακτήριο σπόρων Βύρωνα "Τα σπόρια" - Αστικός Αγρός Χαλανδρίου - Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό -  Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου - Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης - Δια.Σπο.Ρα - Δρυάδες - Νέα Γουινέα - Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα - Πελίτι Αθήνας - Το Περιβόλι της Νίκαιας - Σπόροι Ζωής

No comments:

Post a Comment