Friday, June 27, 2014

Ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης για τα γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια και την επίθεση στη "Στρούγκα".

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη Ν. Φιλαδέλφεια έχει οξυνθεί επικίνδυνα. Άνθρωποι τραυματίζονται, η έκφραση ελεύθερης γνώμης παρεμποδίζεται και φασιστικές μέθοδοι αναβιώνουν σε μία προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα προς όποιον διαφωνεί με την τσιμεντοποίηση του Άλσους ότι αν αντισταθεί κινδυνεύει η ζωή του.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές
Στη διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη δύο είναι οι βασικές αντιμαχόμενες πλευρές.
Από τη μία βρίσκεται ο επιχειρηματίας Μελισσανίδης με τον ιδιωτικό στρατό ανεγκέφαλων τραμπούκων πηγή των οποίων είναι μία μικρή μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και στο πλευρό του τάσσεται η κυβέρνηση με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της περιουσίας του Ελληνικού λαού καθώς και η υποχωρητικότητα της μείζονος αντιπολίτευσης που αρχίζει δειλά δειλά να δείχνει το τι είναι ικανή κα κάνει προκειμένου να παραλάβει την εξουσία.
Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» που βλέπουν το Άλσος να γίνεται βορά στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων και στην κακώς εννοούμενη ανάπτυξη. Στο πλευρό τους μέχρι στιγμής τάσσονται οι δήμαρχοι των δύο αυτών δήμων.
Το ιστορικό
Στις 29 Μαΐου η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα το Ρυθμιστικό Σχέδιο και την επικείμενη καταστροφή του Άλσους. Το γεγονός εξοργίζει τον επιχειρηματία που στέλνει τον ιδιωτικό στρατό να παραδώσει το μήνυμά ότι όποιος επιχειρήσει να αντιστρατευτεί στο σχέδιο νόμου θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή του.
Στις 18 Ιούνη επιχειρείται από την πλευρά των κατοίκων νέα συγκέντρωση για το θέμα. Δύο ημέρες πριν, οι οργανωμένοι οπαδοί της “original” ανακοινώνουν συγκέντρωση στο ίδιο μέρος μία ώρα πριν. Οι κάτοικοι αναβάλουν την επικείμενη συγκέντρωση για μία μέρα μετά με το σκεπτικό της αποφυγής συγκρούσεων. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι οργανωμένοι οπαδοί. Μεταθέτουν κι αυτοί τη συγκέντρωσή τους την επόμενη ημέρα ώστε να συμπέσει με τη συγκέντρωση των κατοίκων. Το αποτέλεσμα του καλέσματος αυτού είναι η παρουσία φασιστοειδών χούλιγκαν που βανδαλίζουν τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της «Στρούγκας», τραυματίζουν σοβαρά αρκετούς ανθρώπους και εκδιώκουν δεκάδες άλλους στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειάς (περισσότερα στους συνδέσμους που βρίσκονται στο τέλος του κειμένου).
Στο μεσοδιάστημα κάτοικοι που έχουν λάβει μέρος στην πρώτη συγκέντρωση βρίσκουν στο τζάμι του αυτοκινήτου τους σφαίρες με απειλητικά για τη ζωή τους σημειώματα και Χρυσαυγίτες χαιρετίζουν από τα site τους τη δράση των οπαδών που δρουν απροκάλυπτα σαν τάγματα εφόδου με την συνδρομή της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στους χώρους των συγκεντρώσεων παρακολουθώντας αδιάφορη τα γεγονότα. Γεγονότα που δε συνάδουν με οργανωμένους οπαδούς αλλά με οργανωμένους εγκληματίες.
Το Ρυθμιστικό
Σύμφωνα με το νέο Ρυθμιστικό Νομοσχέδιο που επιχειρείται να περάσει, το δημόσιο παραχωρεί την παλιά έκταση 29 στρεμμάτων (που ήταν το παλιό γήπεδο) συν 6 στρέμματα που ορίζονται από το άρθρο 81 στην «Ερασιτεχνική ΑΕΚ», η οποία όμως σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 81, μπορεί και θα τα παραχωρήσει στο Μελισσανίδη για εκμετάλλευση. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, αφού ο Μελισσανίδης αποκτά δικαιώματα χρήσης χωρίς κάποιο περιορισμό χρόνου.
Αν όμως η διαφορά βρισκόταν στα 6 στρέμματα το πράγμα θα ήταν απλό και ίσως να μην υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες. Στο σημείο αυτό έρχεται το άρθρο 82 να δώσει μπόνους μερικά στρέμματα ακόμη (στην ουσία άλλα τόσα) για τσιμεντοποίηση ώστε να ικανοποιηθεί η ακόρεστη δίψα για καταστροφή των λιγοστών πνευμόνων της Αττικής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 82 επιτρέπεται η οικοδόμηση εγκαταστάσεων και κτηρίων που μπορούν να καλύπτουν μέχρι και το 5% της συνολικής επιφάνειας του Άλσους. Δεδομένου ότι η συνολική επιφάνεια του Άλσους ανέρχεται σε 550 στρέμματα, αυτό σημαίνει ότι παραχωρούνται περίπου 30 στρέμματα από το Άλσος για κατασκευή εγκαταστάσεων και κτηρίων όπως εμπορικά κέντρα αλλάζοντας εντελώς τη φύση του Άλσους.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι αντιδρούν στην ανέγερση ενός ακόμη τερατουργήματος μέσα στην πόλη.
Η θέση του Βοτανικού Κήπου
Ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και στους συντρόφους της κατάληψης "Στρούγκα" που δίνουν στην κυριολεξία μάχη για ένα καλύτερο αύριο αντιδρώντας στα οργανωμένα συμφέροντα που καταπατούν και καταστρέφουν αυτά που έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Οι αγώνες από τα κάτω δεν στραγγαλίζονται από τραμπουκικεs φασιστικές επιθέσεις μπράβων υπαλλήλων και ανεγκέφαλων οπαδών. 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Συγκεντρωση πορεία Πέμπτη 3/7 στις 19.00

No comments:

Post a Comment