Thursday, December 5, 2013

«MIΛΑ ΜΗΛΑ ΜΑΓΙΚΑ» Παιδικό θέατρο Κυριακή 15-12 και ώρα 12.00 στον ΕΚΧ Βοτανικό Κήπο




«MIΛΑ ΜΗΛΑ ΜΑΓΙΚΑ» διασκευή από το έργο The Big Magic του Brendan Murray είναι η καινούρια παραγωγή της ομάδας. Μια αλληγορία για το «τέλος του κόσμου», με ελαφρύ και υπαινικτικό ύφος, ένα έργο «θεάτρου του παραλόγου» για παιδιά.                                                                                                  
Το έργο 
Ο αφελής και γκρινιάρης ήρωας Μπόμπο προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να γυρίσει ξανά αλλά δεν μπορεί να μοιραστεί ούτε ένα μήλο, και μόνο η ειρωνική αλλά και θερμή συντροφιά του Φεγγαριού, της φύσης, μπορεί να τον βοηθήσει.
Αρκεί όμως να μοιραστεί κανείς ένα μήλο στην μέση για να ξαναρχίσει ο κόσμος να γυρνά και  να επιστρέψει η Άνοιξη στην γη;  Το ζώο- μαγικός βοηθός που ακολουθεί τον Μπομπο, η περιπέτεια στα πέρατα της γης, η ανάδυση της Σιωπής, της Σκοτεινιάς και ένα πλήθος άλλων συμβόλων συγκροτούν ένα παραμυθιακό σύμπαν που φωτίζεται από το καταλυτικό χιούμορ των ηρώων.                                                                              
Ένα παραμύθι που φωτίζει τις σύγχρονες αγωνίες μας με χιούμορ  και τρυφερότητα  και προσεγγίζει την ανάγκη για επικοινωνία  με έναν πρωτότυπα αισιόδοξο τρόπο.                                                                                  Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι μπορεί μια δύσκολη συνθήκη  να γίνει αφορμή για μια καινούρια αρχή, με ένα τέλος πιο αισιόδοξο κι από την ανθρώπινη φύση…!
Φεγγάρι, Σκοτεινιά, Σιωπή…….Σαμψών Φύτρος
Μπόμπο………..Ντίνος Ποντικόπουλος
Αντώνης, βουβός μάστορας, ζώο…….Δημήτρης Μικιός
Μεταφραση,στιχοι......Αγγελική Τόμπρου
Σκηνοθεσία......... Ντινος Ποντικόπουλος
Μουσική……..Μάριος Κωστάκης, Τίμος Χατζηιωάννου
Σκηνικά. κούκλες……….ομάδα ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ

Η ομάδα ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ιδρύθηκε το 2005. Από τότε με τη διαρκή παρουσία της δίνει έμφαση τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου για παιδιά.
 Για τους ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ το θέατρο για παιδιά δεν είναι υποδεέστερο του θεάτρου για ενήλικες,  και για το λόγο αυτό ερευνούν τα θέματα και την αισθητική τους ώστε  το θέατρο για παιδιά να αφορά όλους τους θεατές ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού κεφαλαίου ή άλλων κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων.  

No comments:

Post a Comment