Friday, December 20, 2013

Συναυλία με τον Νίκο Τσιαμτσίκα και την μπάντα του το Σάββατο 21/12 στις 21.30

Λίγα λόγια για τη συναυλία
  Ο Νίκος Τσιαμτσίκας με την μπάντα του ενσαρκώνουν με πίστη και ενέργεια,αυτό που αντιπροσωπεύει η παρουσία τους στη σκηνή : Τα Blues του Chicago, αυτά που ξεκινώντας από το παγωμένο Hillinois, έγραψαν τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή και ενέπνευσαν το Ροκ αποκτώντας ταυτόχρονα εκατομμύρια φίλους. Αυτά που συνέθεσαν και απέδωσαν οι τεράστιοι : B.B. King, Willie Dixon, Muddy Waters, Junior Wells, Buddy Guy και Billy Boy Arnold.
  Το σκηνικό παραπέμπει σε Maxwell street και κέντρο του Chicago, με έντονο χρωματισμό από τα περίφημα Truck stops που βρίσκονται διάσπαρτα από τον Αμερικάνικο Βορά ως τον Νότο, με τη μουσική που λατρέψαμε στα Pubs της δεκαετίας του '80 και που στερηθήκαμε επειδή οι μόδες αλλάζουν.
  Όμως τα Blues, σίγουρα, δεν είναι μόδα, είναι για πολλούς τρόπος ζωής,  απεικόνισή της, μέσο έκφρασης απέναντι σε μια κοινωνία που εξοστρακίζει οτιδήποτε δεν πωλείται μαζικά στο παζάρι.
  Η Μπάντα του Νίκου Τσιαμτσίκα, μετρά εκατοντάδες εμφανίσεις σε μικρά κυρίως κλαμπ της Αθήνας  και της περιφέρειας, αλλά και σε μεγάλα, καθώς εδώ και περίπου 8 χρόνια έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο απευθείας επαφών με το κοινό, υιοθετώντας τη φιλοσοφία της αμεσότητας.
 Τα Blues, είναι η μουσική όλων μας αν το καλοσκεφτεί κανείς, γιατί όλοι ζούμε την εποχή της κρίσης, τα μικρά ή μεγάλα προσωπικά μας δράματα, εκείνα που αποτυπώνονται στους στίχους των τραγουδιών του Chicago, για μεγάλους έρωτες που χάθηκαν, για την ανεργία και τη φτώχεια, για το όνειρο για καλύτερη ζωή και φωτεινότερο μέλλον. 
We all got the blues, και γι αυτά θα σας μιλήσουμε, με το σκληρό ηλεκτρικό ήχο που μας έκανε να ξεχωρίσουμε. Τα Blues  είναι η ζωή και ο ήχος μας και μ' αυτά τα πράγματα δεν παίζει κανείς...

No comments:

Post a Comment