Wednesday, September 25, 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ



ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ε.Κ.Χ. ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Η επίθεση του κράτους ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους - καταλήψεις συνεχίζεται. Σκοπός της επίθεσης αυτής είναι να καταστραφεί κάθε απόδειξη ότι ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός, ζει και εργάζεται καθημερινά ανοίγοντας το δρόμο για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, αμφισβητώντας στην πράξη ότι ο καπιταλισμός που προσπαθούν με τη βία να μας επιβάλουν είναι μονόδρομος.
Η αντίσταση στην επίθεση αυτή αφορά όλους εμάς που νιώθουμε την ανάγκη, σε μια εποχή έκπτωσης ανθρώπινων αξιών και εργασιακών δικαιωμάτων από πλευράς της κυβέρνησης, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι - καταλήψεις είναι χώροι πολιτικής και πολιτιστικής σκέψης και δράσης και χώροι παραγωγής αντιεξουσιαστικών ιδεών και κινηματικής δράσης. Είναι χώροι που υπερασπίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα χρώματος και φυλής και μέσα από τις αντιιεραρχικές δομές με τις οποίες λειτουργούν, το όραμα μιας ζωής χωρίς καταπίεση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα.
Οι χώροι αυτοί, με την "εμμονή" τους στην υπεράσπιση αυτών των αξιών στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, έχουν γίνει προπύργια αντίστασης σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό που όλα αυτά τα χρόνια άπλωναν τις βρώμικες ρίζες τους μέσα σε μια κοινωνία που έπλεε στα πελάγη μιας ψεύτικης ευτυχίας του καναπέ και της τηλεόρασης.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και φωνάζουμε δυνατά:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ


No comments:

Post a Comment