Wednesday, December 14, 2011

Κείμενο για τους αγωνιστές απεργούς της Χαλυβουργίας, Δεκέμβριος 2011



Σύντροφοι, συντρόφισσες,

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Βοτανικός Κήπος” και η εργατική εφημερίδα “Δράση” χαιρετίζουν τους αγωνιστές απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του αγώνας σας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκεντρώθηκαν χρήματα και τρόφιμα για τους εργάτες, τα οποία σας παραδίδουμε σήμερα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη στον αγώνα σας είναι για εμάς κάτι το αυτονόητο. 
Για εμάς δεν είναι απλά οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας ενάντια στο Μάνεση. Είναι τα αφεντικά ενάντια στους “από κάτω”. Και οι από κάτω είμαστε εμείς.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τη ζωή μας να χειροτερεύει. Εμείς που κάθε μέρα βιώνουμε την αυθαιρεσία των αφεντικών και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Εμείς που ζούμε σε μια κοινωνία της απομόνωσης και των ατομικών συμφερόντων. Εμείς που βλέπουμε τη μόνη μας ελπίδα στο εμείς.
Γιατί η αλληλεγγύη δεν έχει όρια και προϋποθέσεις. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο της κοινωνίας.

Είμαστε πεισμένοι ότι ο αγώνας σας αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
Πρόκειται για τον αγώνα κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενου ενάντια σε κάθε αφεντικό.
Αφορά εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους και άνεργους.  
Είναι καιρός η φωνή των αγωνιζόμενων απεργών να σπάσει το βουητό της κατευθυνόμενης πληροφόρησης.
Θέλουμε το μήνυμά σας να φτάσει στα αυτιά όλων και να επιστρέψει στα αυτιά των αφεντικών σαν μια δυνατή και αποφασιστική απάντηση στα σχέδια τους. 
Ο αγώνας σας μας δείχνει ότι μπορούμε να πάρουμε την ενημέρωση στα χέρια μας και να σπάσουμε τα τείχη που άλλοι ύψωσαν ανάμεσα μας.

Η απεργία σας αποτελεί ήδη μια Νίκη, Κατάκτηση και Παρακαταθήκη για το μέλλον. 
Γιατί μας θυμίζει ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν με θυσίες. Ο αγώνας σας, ας  είναι μια αφορμή να θυμηθούμε ξανά την πραγματική έννοια της απεργίας, το  τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη και τι σημαίνει να νικάμε.


Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Βοτανικός Κήπος” είναι και θα είναι πάντα ανοιχτός για εσάς, ώστε να έρθετε και να μοιραστείτε με την κοινωνία της Πετρούπολης, τις εμπειρίες του αγώνας σας.

Ευχόμαστε ολόψυχα ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Βοτανικός Κήπος” 
Εργατική Εφημερίδα “Δράση”

Δεκέμβριος 2011

No comments:

Post a Comment