Thursday, December 15, 2011

Σεμινάριο Υγρού Σαπουνιού, Σάββατο 17 Δεκ



Σεμινάριο Υγρού Σαπουνιού
Δεν γνωρίζουμε αν το είδατε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, αλλά το Σάββατο  17-12-2011 (έτος σωτήριο για την Ελλάδα και γενικά για ολόκληρη την ανθρωπότητα) και ώρα 12:00 (μη μου έρθετε μεσάνυχτα, για το μεσημέρι μιλάμε) θα γίνει σεμινάριο για την παρασκευή υγρού σαπουνιού στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης.

Θα μάθουμε πως γίνεται το υγρό σαπούνι και στη συνέχεια όσοι παρευρίσκονται θα μπορέσουνε να φτιάξουνε και οι ίδιοι σαπούνι με τα χεράκια τους. Οι υπόλοιποι ας παρακολουθήσουν κανένα μεσημεριανάδικο για το πως φτιάχνεται η ψαρόσουπα (καμία γνώση δεν πάει χαμένη, σίγουρα κάπου θα χρειαστεί).

Για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να φέρουμε μαζί μας και κάποια υλικά για να μην κλέβουμε του διπλανού.
Ποια είναι αυτά; Ας τα δούμε ένα ένα.
(Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην παρασκευή στερεού σαπουνιού να διαβάσουν καλά τα υλικά. Δεν είναι ίδια με την προηγούμενη φορά στο τέλος θα κάνω ερωτήσεις για να δω αν καταλάβατε τι πρέπει να φέρετε μαζί)

1. Λάδι
Το λάδι αυτό θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κλπ και θα το βρείτε στο τηγάνι, τη φριτέζα, ή την Κυρα-Μαρία τη γειτόνισσα. Ένα λίτρο είναι αρκετό.

2. Κατσαρόλα (όχι αλουμίνιο)
Το σκεύος αυτό θα πρέπει να είναι σαν κι αυτό που έχει η Βέφα και να χωράει τουλάχιστον δύο λίτρα. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να ανακατέψουμε τα υλικά μας και στη συνέχεια μπορούμε να τη φορέσουμε στο κεφάλι και να περιμένουμε τις απόκριες.

3. Μία σπάτουλα
Για να ανακατέψουμε το μίγμα μας. Η σπάτουλα αυτή μπορεί να είναι μεταλλική (όχι αλουμίνιο) ή πλαστική
Για παράδειγμα:
http://www.tiger-stores.gr/uploads/c_product/1600270_picture_7246_3.jpg
http://www.fissler.gr/typo3temp/pics/6af1998b83.jpg

4. Γκαζάκι
Θα χρειαστεί για να ψήσουμε το υλικό ώστε να το μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως μετά την παρασκευή. (Το μάθημα για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών από γκαζάκια θα γίνει άλλη μέρα)

5. Ένα 4-κιλο δοχείο απιονισμένο νερό.
Όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για το σίδερο, το ψυγεία αυτοκινήτου κλπ. Έχω πάρει μία Stirella και δεν θέλω να της βάλω νερό βρύσης.

5. Γάντια
Γάντια από αυτά που πλένουμε τα πιάτα είναι μια χαρά. Θα χρειαστούν σίγουρα αφού όποιος δεν έχει να πληρώσει θα αναλάβει τη λάντζα του Βοτανικού. Η είσοδος βέβαια είναι δωρεάν. Για την έξοδο θα βάλουμε ένα πρόχειρο χαράτσι που θα το ενσωματώσουμε στο λογαριασμό του νερού.

6. Γυαλιά
Γυαλιά μη φέρετε θα χρησιμοποιήσουμε αυτά που αγοράσαμε την τελευταία φορά. Μαζί με την κατσαρόλα στο κεφάλι θα κάνουμε τρελό σουξέ


Να είστε όλοι εκεί.

No comments:

Post a Comment