Monday, March 15, 2010

Πορεία Πέμπτη 18/3 "Να πάρουν τα μέτρα πίσω!"

ΝΑ  ΓΙΝΕΙ Η «ΚΡΙΣΗ»  ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά οι κυρίαρχοι προσπαθούν να λάβουν μέτρα για την κοινωνία χωρίς  την κοινωνία, τα οποία μάλιστα  αφορούν το σύνολο των όρων επιβίωσής  μας. Και όλα τα παραπάνω αθωώνονται στο όνομα μιας οικονομικής «κρίσης» την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι σε μια φτώχεια που δεν αποτιμάται μόνο στην απώλεια εισοδήματος αλλά και στο δικαίωμα μόρφωσης, Δημοσίων χώρων, ελεύθερου χρόνου και ελεύθερης έκφρασης, όπως και στην απώλεια ποιότητας φυσικού περιβάλλοντος.

Για όλα τα παραπάνω ο Βοτανικός Κήπος ως ένας δημόσιος ελεύθερος κοινωνικός χώρος πλάι σε όλες και όλους τους εργαζομένους, άνεργες/ους, επισφαλείς, μαθήτριες/τές, νέες και νέους που κατακλύζουν  τους δρόμους της Ευρώπης και της Αμερικής, στέκεται αλληλέγγυος προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Οι επαναστατικές  αλλαγές δεν έρχονται σε μια κατακλυσμική στιγμή (θα πρέπει να ανησυχούμε για τέτοιες στιγμές), αλλά σαν μια ατέλειωτη διαδοχή εκπλήξεων, μια ελικοειδής πορεία προς μια πιο αξιοπρεπή κοινωνία. Δεν χρειάζεται να εμπλακούμε σε μεγάλες, ηρωικές στιγμές για να συμμετάσχουμε στη διαδικασία της αλλαγής. Οι μικρές πράξεις, όταν πολλαπλασιάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους, μπορούν να μετατραπούν στη δύναμη που καμιά εξουσία δεν μπορεί να καταστείλει, στη δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο.

ΤΙΠΟΤΑ  ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/3
  ΩΡΑ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

No comments:

Post a Comment